اعلام ساعت کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها جیش‌الظلم مسئولیت حمله تروریستی امروز محور خاش-زاهدان را پذیرفت نظام پرداخت دستمزد کارکنان دولت تغییر می‌کند + جزئیات واکنش لاریجانی به اظهارات امروز نتانیاهو: آمریکایی‌ها حق دارند از این حرف او خودشان را بکشند فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز در استان تهران اجرایی می‌شود شبکه اینترنشنال هک شد کشف بیش از ۷۰۰ دستگاه ریزپرنده قاچاق در پارسیان/ توقیف یک لنج و دستگیری متهم اصلی کواکبیان در خصوص ادعا‌های «ارتباط با کاترین شکدم» مجرم شناخته شد پزشکیان در دیدار السودانی: وحدت کشور‌های اسلامی موثرترین راه مقابله با جنایات اسراییل است پزشکیان: سیاست قطعی و جدی دولت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌ها است پزشکیان در آیین آغاز ساخت ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری: بنگاه‌های تولیدی برای کارگران مسکن بسازند/دولت هم پای کار است محسن رضایی: باید با تشکیل ائتلاف نظامی در برابر اسرائیل ایستاد نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد تصویب «خرید خدمت سربازی» تکذیب شد در نشست غیرعلنی مجلس با پزشکیان چه گذشت؟

پزشکیان: به هیچ وجه در جمع برادران خود در اقلیم کردستان احساس غریبگی ندارم | بارزانی: اقلیم کردستان هرگز برای ایران تهدیدی نخواهد بود

رئیس جمهور در اربیل و پس از دیدار با مقامات اقلیم کردستان گفت: ایران و این منطقه در جریان بسیاری از جریانات و درگیری‌ها با هم بودند و با هم تلاش می‌کردند و الان هم این نگاه وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 12
کد خبر: ۲۵۷۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهور در دومین روز از سفر به عراق، با حضور در شهر اربیل، در دیدار رئیس و نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، ضمن ابراز خرسندی از اینکه به عنوان نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران به این منطقه سفر می‌کند، تصریح کرد: بنده به هیچ وجه از حضور در این جمع احساس غریبگی یا حضور در جامعه‌ای دیگر را ندارم. همچنین لازم می‌دانم بار دیگر از حضور رئیس اقلیم کردستان عراق در آیین تشییع پیکر رئیس جمهور فقید کشورمان قدردانی کنم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به سوی توافق و تفاهم هرچه بیشتر در راستای تقویت ارتباطات با هدف پیشرفت و توسعه متقابل حرکت کنیم، افزود: در گفتگو‌هایی که با نخست وزیر عراق داشتیم نیز به این توافق رسیدیم که دورنمای توسعه همکاری‌های فیمابین را در قالب سندی راهبردی جامع بلندمدت تدوین و مشخص کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها با همسایه مسلمان خود، از جمله اقلیم کردستان عراق است، از مهمان‌نوازی و همکاری مردم و مسئولان این بخش در تمهید مقدمات برگزاری مطلوب آیین پیاده‌روی اربعین تشکر کرد و اظهار داشت: علاقمند به گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری با اقلیم کردستان عراق هستیم و لازم است با تقویت همکاری‌ها، شرایط امنیتی لازم برای تقویت مراودات و تعاملات اقتصادی و تجاری فیمابین را به خصوص در مناطق مرزی فراهم آوریم.

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از سفر پزشکیان به این منطقه، با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد واردات این منطقه از جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: سفر جنابعالی به اقلیم کردستان عراق یک رویداد تاریخی و مهم است. ما علاقمند به گسترش روابط با ایران هستیم و امیدوارم که از این پس شاهد تسریع روند گسترش تعاملات فیمابین باشیم.

رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه مردم ما هرگز حمایت‌ها و کمک‌های جمهوری اسلامی ایران و به خصوص فداکاری‌های شهید سلیمانی در شرایط سخت را فراموش نخواهند کرد، گفت: باور ما این است که انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی (ره) و الطاف رهبر معظم انقلاب اسلامی هویت ما را احیا کرد و همواره خود را مدیون شما می‌دانیم. اقلیم کردستان عراق هرگز برای ایران تهدیدی نخواهد بود، برعکس تلاش خواهیم کرد فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران باشیم.

بارزانی با اشاره به اینکه حکومت اقلیم کردستان عراق به توافق امنیتی ایران و عراق پایبند است، خاطرنشان کرد: حضور و نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به تقویت و تحکیم روابط و تعاملات اقلیم کردستان با حکومت مرکزی عراق کمک کند.

پزشکیان رئیس جمهور پس از دیدار با مقامات اقلیم کردستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از برادرانمان در اقلیم و آقای نیچروان و رهبر این منطقه و مهمان نوازی و ارتباطشون تشکر می‌کنم.

وی افزود: نگاه مسئولین کرد این است که ما با هم خون دادیم، این فرق می‌کند با اینکه آدم جور دیگر به مساله نگاه کند و این واقعیت است که ایران و این منطقه در جریان بسیاری از جریانات و درگیری‌ها با هم بودند و با هم تلاش می‌کردند و الان هم این نگاه وجود دارد.

رئیس جمهور تصریح کرد: باید در زمانی که صلح وجود دارد بهره‌بردای‌ها شکل بگیرد و از نظر فرهنگی، اقتصادی، علمی، سیاسی و امنیتی می‌توانیم به هم کمک و همراهی و بستر را برای رشد و توسعه و تعالی فراهم کنیم.

پزشکیان ادامه داد: نگاه پیامبران و امامان و رسولان و تمام کسانی که آمدند بر این است که انسان‌ها در کنار هم و با هم باشند و فرقی بین سیاه و سفید و عرب و عجم وجود ندارد و فرق در تقواست، تقوا یعنی کسی که عالم‌تر است برتر است حالا فرق نمی‌کند کرد، ترک یا عرب و عجم باشد.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر بپذیریم برتریت با تقواست آن وقت خیلی از کشکلات حل می‌شود. / انتخاب

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار